BL4S

Les propostes dels equip de Canadà “Charging Cavaliers” i “TCO-ASA” d’Itàlia han resultat els guanyadors del concurs BL4S que organitza el CERN. Els alumnes d’aquests equips viatjaran al Suïssa 10 dies amb totes les despeses pagades per implementar els seus experiments en un laboratori de física de partícules d’altes energies. ( Winners )

Beam Line for Schools 2017

Els alumnes de física de 1r de BTX aquest curs han elaborat una proposta per participar al concurs BL4S que organitza el CERN.Aquesta és una competició dirigida als estudiants de secundària de tot el món per guanyar un viatge al CERN a Suissa i portar a terme un experiment en un dels acceleradors (T9). Si teniu interès podeu llegir la proposta en el document ajunt i/o veure el video promocional a Vacuum Dunes proposal

Caçadors de Raig Gamma

Caçadors de raigs gamma és una aplicació web per descobrir l’astrofísica d'alta energia. Presenta un repte per als estudiants de secundària que té per objecte aprendre sobre forats negres, púlsars i galàxies de nuclis actius. Els estudiants que el superin podran participar en el sorteig d’un viatge a Palma a l’observatori de Roque de los Muchachos per passar una nit d’observació en els telescopis MAGIC.

Physlets Physics

Interactive Illustrations, Explorations, and Problems for Introductory Physics. The second edition to Physlet Physics represents a major change in how the 800 Physlet-based interactive materials are delivered to teachers and students alike. Instead of accessing materials off of the CD that came with the first edition, now users simply access the Physlet Physics 2E Compadre site at http://compadre.org/Physlets/index.cfm.

DECO, the cosmic-ray detector in your pocket

DECO

The Distributed Electronic Cosmic-Ray Observatory (DECO) is an effort to harness the global network of mobile devices to detect cosmic radiation. DECO is part of the Global Sensor Web, a framework for collecting data from distributed sensors.

DECO is a cosmic-ray detector app that runs on Android OS (iOS is in development). The app works by recording a camera image once every 1-2 seconds, when there´s no light reaching the camera. Those images are then analyzed to identify cosmic-ray events.